Luka Rab
Županijska lučka uprava logotip
Na Rabu potpisani ugovori za rekonstrukciju luke vrijedni 37,3 milijuna kuna

Na Rabu potpisani ugovori za rekonstrukciju luke vrijedni 37,3 milijuna kuna

Ravnatelj Lučke uprave Rab Nenad Debelić, potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab te za projekt Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica čime se u nastavlja najveći investicijski ciklus u lučko područje u povijesti otoka.

Riječ je o nastavku ulaganja u jednu od najprometnijih i najvažnijih luka na otoku. Dodijeljena sredstva namijenjena su izgradnji sekundarnog zaštitnog lukobrana, te rekonstrukciji 400 metara obale od novog lukobrana do trga Varoš. Zahvatom će se umanjiti utjecaj juga i valova na akvatorij luke, zaštititi povijesnu jezgru grada od plavljenja mora te unaprijediti maritimne uvjete. Osigurat će se pristajanje brodova u svim vremenskim uvjetima, a uređenjem pristaništa Stinica osigurati kvalitniji dolazak na otok.

Prva faza započela je uređenjem infrastrukture i unaprjeđenjem ribarske djelatnosti na gatu Pumpurela, dok se početak radova druge faze očekuje ove zime. Sredstva za rekonstrukciju i sanaciju luke Rab osigurana su u sklopu operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Ukupna vrijednost projekta je 37,3 milijuna kuna od kojih je 36,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. 

 

 

Bijela crta za dizajn Bijela crta za dizajn
Virtualna šetnja

FOTO GALERIJA

Crta za dizajn

Galerija fotografija svih naših luka iz svih mogućih smjerova i kutova.

PREGLEDAJ
Plava crta za dizajn