Luka Rab
Županijska lučka uprava logotip
Prezentacija projekta „Rekonstrukcija i sanacija obale u luci Rab“

Prezentacija projekta „Rekonstrukcija i sanacija obale u luci Rab“

U sklopu tradicionalnog susreta župana Zlatka Komadine s gradonačelnicima i načelnicima s područja Primorsko-goranske županije koji se ovoga puta održava u Rabu, prezentiran je projekt rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab.

Uoči početka susreta u čijem su fokusu teme vezane uz pomorsko dobro, župan Komadina je istaknuo kako Rab kao domaćin susreta nije odabran slučajno.  Rab je istaknut kao primjer dobre prakse upravljanja pomorskim dobrom pa je skup bio prilika za predstavljanje rada i projekata Županijske lučke uprave Rab. Dobrodošlicu sudionicima izrazio je i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji je istaknuo zadovoljstvo što se tradicionalni susret ponovno održava u Rabu.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Rab Nenad Debelić predstavio je tijek aktivnosti i ciljeve projekta rekonstrukcije i sanacije obale u luci Rab. Riječ je o nastavku ulaganja u jednu od najprometnijih i najvažnijih otočnih luka čime je ujedno i nastavljen najveći investicijski ciklus u lučko područje u povijesti Raba.

Prva faza projekta započela je izgradnjom ribarske luke i gata Pumpurela, a nastavila se rekonstrukcijom i sanacijom Obale Petra Krešimira u glavnoj gradskoj luci. Radovi na ovom zahtjevnom infrastrukturnom projektu trebali bi završiti koncem godine.

Cilj projekta je povećati sigurnost luke Rab i omogućiti sigurnije pristajanje brzobrodskih i  ostalih brodskih linija te time osigurati i kvalitetnije povezivanje Raba s kopnom. Novoizgrađeni gat štitit će luku od utjecaja valova i nepovoljnih vremenskih prilika. Podizanjem obale povijesna jezgra grada Raba zaštitit će se od plavljena, a izradom novih temelja spriječit će se slijeganje postojeće obale. Na gatu će biti postavljena oprema za privez plovila kao i ormarići s energetskim priključcima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,96 milijuna eura od kojih je 4,85 milijuna eura bespovratnih. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Bijela crta za dizajn Bijela crta za dizajn
Virtualna šetnja

FOTO GALERIJA

Crta za dizajn

Galerija fotografija svih naših luka iz svih mogućih smjerova i kutova.

PREGLEDAJ
Plava crta za dizajn